Rogaliki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Rogaliki nadziane marmolada- :) Proste , pulchne , smaczne i miękkie:)Polecam

  • 50 min

Składniki:

  • Potrzebne składniki:
    1 duze jajko
    3 szklanki mąki pszennej
    kostka miękkiego masła
    50 dag drozdzy
    łyzeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru pudru
    opakowanie cukru waniliowego
    3-4 łyzki gestej smietany
    oraz

    marmolada
    cukier puder do posypania rogalików

Rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła, jajka, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i drożdży zagniatamy ciasto.
    Ciasto ( dzielimy na 2-3 cześci ) i z kazdej rozwałkowujemy koło które dzielimy na trójkaty.( taj jak pizze) Na brzeg każdego trójkąta nakładamy łyżeczkę gestej marmolady i powoli i równo zawijamy do środka..
    Tak samo robimy z pozostałym ciastem.
    Rogaliki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po upieczeniu rogaliki obficie posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy