ROGALIKI Z MAKIEM

4.5 (194 ocen)

  • 45 min

Pyszne rogaliki nadziane makiem.Szybkie i sycące.

  • 45 min

Składniki:

  • i

    1 kg mąki tortowej,
    2 kostki margaryny do pieczenia,
    4 żółtka,
    2 łyżki cukru,
    4 łyżki śmietany,
    30 dag drożdży,
    opakowanie cukru waniliowego,
    puszka GOTOWEJ masy makowej,
    CUKIER PUDER do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, margarynę, zółtka, cukier oraz smietanę i drożdze wrzucamy do miski i dokładnie zagniatamy. Z ciasta wałkujemy okręgi o średnicy ok. 30 cm i grubości 3 mm. Dzielimy je na równe częśći i na a każdym trójkącie kładziemy masę Rogaliki zwijamy i kazdy kolejno układamy na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszce, i pieczemy 10 - 15 min w temperaturze 180 stopni.
    Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Porady

OKOŁO 35 SZTUK ROGALIKÓW

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować