Rogaliki z makiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne rogaliki dla dzieci

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g mąki tortowej
    330 g margaryny
    400 g serka homogenizowanego

    nadzienie:
    masa makowa
    jajko

Rogaliki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ze sobą na jednolite i elastyczne ciasto.
    Włożyć do lodówki na 30 minut.
    Podzielić ciasto na 4 części.
    Każdą część wałkować w kształt koła, wyciąć koło odrysowując od talerza i podzielić na 8 części.
    Na każdy trójkąt nakładamy po łyżeczce masy makowej.
    Zawijać rogaliki.
    Układać na papierze do pieczenia.
    Jajko rozmieszać widelcem i posmarować nim każdego rogalika.
    Gotowe rogaliki piec przez 45 minut w temp. 180 st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy