Rogaliki z kremem orzechowym

0 (0 ocen)

Niezwykle delikatne mini rogaliki z nadzieniem które powinno posmakować każdemu miłośnikowi słodkości, polecam :)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki krupczatki
    2 łyżki cukru
    20 g drożdży
    1/2 szklanki maślanki
    1 jajko
    1/3 szklanki oleju

    4 łyżki nutelli
    garść migdałów

    łyżka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogaliki z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże zasypujemy cukrem i zostawiamy do rozpuszczenia.

    Do szklanki z maślanką wbijamy jajko i uzupełniamy do pełnej szklanki olejem.

    Widelcem dobrze mieszamy i wlewamy do mąki.

    Dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy gładkie ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąki.

    Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
  • 2. Migdały mielimy i mieszamy z nutellą.
  • Rogaliki z kremem orzechowym 3.
    Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy.

    Za pomocą radełka wycinamy niewielkie trójkąty.

    Na każdym układamy po łyżeczce kremu orzechowego.

    Zwijamy w rogalik i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Rogaliki z kremem orzechowym 4. Rogaliki smarujemy mlekiem.

    Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

    Idealnie smakują podane z mlekiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Nutella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować