Rogaliki z czekoladą w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 25 min

Rogaliki pyszne i chrupiące. Smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto:
    300g. mąki
    300g. masła
    1 łyżka octu

    Masa:
    2 tabliczki czekolady
    skórka starta z 1/2 pomarańczy
    1 żółtko
    sól

Rogaliki z czekoladą w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać ze skórką startą z 1/2 pomarańczy.
    Z ciasta francuskiego pociąć trójkąty na nie nakładać nadzienie i zwijać w rulonik, a następnie formować z nich rogale. Gotowe rogale układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i smarować rozkłóconym żółtkiem.
    Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni.

Porady

Można także kupić gotowe ciasto francuskie, wtedy czas przygotowania rogalików ulega skróceniu, ponieważ ciasto mamy już gotowe, wtedy tylko je troszkę rozwałkowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy