ROGALIKI Z CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO Z NUTELLĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie tylko dzieci je pokochają! :) Pyszne rogaliki z wyjątkowym nadzieniem. :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 32 rogaliki:
    1,5 szklanki mąki,
    125 g margaryny,
    1/2 szklanki gęstej śmietany 18%,
    opakowanie cukru wanilinowego,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    krem typu "Nutella",
    żółtko.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki z ciasta półfrancuskiego z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z nutellą 1. Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto.
    Zawijam w folię i wkładam do lodówki na około 1 godzinę.
    Blat oprószam mąką.
    Ciasto dzielę na pół, każdą część rozwałkowuję tak, aby można było wyciąć koło o średnicy 32 cm . Koło przecinam na połowę. Każdą połowę przecinam na połowę, aż wyjdzie 16 równych trójkątów.
    Na każdy trójkąt nakładam krem czekoladowy (nie za dużo) i zwijam począwszy od podstawy trójkąta.
    Blachę wykładam papierem do pieczenia, układam rogaliki, każdy smaruję rozmąconym jajkiem.
    Rogaliki piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować