Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem krówkowym

  • wyświetlono: 1279 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Czas przygotowania rogalików to 25 min. Z talerza znikają w ciągu 10

adajka81
  • 5min

Składniki

Paczka ciasta francuskiego
Gotowy krem krówkowy (lub inny wybrany smak)
Jajko
Płatki migdałowe

Sposób przygotowania przepisu:

Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem krówkowym

  • 1. Dzielimy ciasto francuskie na równe kwadraty. Każdy z nich smarujemy kremem. Składamy w rogaliki. Każdy z nich smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180stopni i pieczemy około 18-20 minut do czasu ładnego zarumienienia się. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Rogaliki z czekoladą last minute (z ciasta francuskiego)

Dodane przez: AnetaJ

Rogaliki z czekoladą last minute (z ciasta...

Świetny i prosty przepis na rogaliki....

Rogaliki drożdżowe z nadzieniem różanym

Dodane przez: Kamilla

Rogaliki drożdżowe z nadzieniem różanym

Przepis dostałam od koleżanki z...

Rogaliki twarogowe z nadzieniem

Dodane przez: Armi As

Rogaliki twarogowe z nadzieniem

Dziś jest dzień rogalika, dlatego...

Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem makowym

Dodane przez: bienpyt

Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem...

Szybka przekąska do chrupania,...

ciasteczka

Dodane przez: Alicja Tutak

rogaliki z ciasta francuskiego z gruszką

Przepis z włoskiego kursu gotowania....

Miniatury drożdżowe- rogaliki z nadzieniem

Dodane przez: JoannaG

Drożdżowe rogaliki z nadzieniem

Moje rogale drożdżowe zawsze były...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE