Rogaliki serowe z powidłami

4.5 (156 ocen)

Przepis mam od teściowej, która rogaliki robi już od wielu lat.

Składniki:

  • Składniki na ok. 30-40 szt:
    250g masła
    250g sera mielonego
    250g mąki

    powidła śliwkowe -1 słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki serowe z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, ser i mąkę posiekać i szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić
    w lodówce ok. 1/2 h Rozwałkować, pokroić na trójkąty, nałożyć powidła i
    zwinąć w rogaliki. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni
    przez około 15-20 minut (na złoty kolor). Gdy ostygną można posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować