"ROGALIKI" SCHABOWE

4.5 (171 ocen)

Roladki ze schabu podane w formie rogalika.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    1/2 op.sera feta- ok 130 gram
    1 bakłażan
    15 dag.pieczarek
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    olej
    jajko i bułka tarta do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"rogaliki" schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Schab rozbijamy,nacieramy przyprawami.Ser feta rozdrabniamy widelcem,smarujemy rozbity schab,Bakłażana,pieczarki kroimy w kosteczkę,smażymy na oleju,przyprawiamy do smaku.Następnie nakładamy farsz na rozbity i posmarowany serem feta schab i zwijamy- tak jak zwija się rogaliki.Panierujemy w jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor.W razie potrzeby przed panierowaniem rogaliki spinamy wykałaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Pieczarki Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować