Rogaliki półfrancuskie z twarogiem

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne i proste w wykonaniu rogaliki, szybko znikają z talerza

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kostka masła
    1 śmietana 18% słodka
    2 szklanki mąki
    1 kostka twarogu
    1 cukier waniliowy
    1 jajko ,cukier do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki półfrancuskie z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z masła ,śmietany i mąki .Zrobić kulę i na pół godziny wstawić do lodówki. Twaróg rozgnieść z cukrem waniliowym i 2 łyżkami śmietany .
    Ciasto rozwałkować i pokroić w kwadraty, na każdy położyć łyżeczkę twarogu ,zwinąć na pół w kształcie trójkąta i dobrze zlepić .
    Blachę posmarować tłuszczem .
    Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku w temp. około 180 stp C, około 20 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować