Rogaliki orzechowo-cynamonowe

4.99 (176 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Malutkie rogaliki z pysznym nadzieniem orzechowo-cynamonowym. Podczas pieczenia uwalnia się cudowny aromat.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    135 g masła,
    135 g serka do smarowania pieczywa,
    1 łyżka cukru pudru,
    135 g mąki pszennej


    Nadzienie:
    70 g zmielonych orzechów włoskich,
    40 g cukru trzcinowego ,
    1 płaska łyżeczka cynamonu


    Dodatkowo:
    1 żółtko,
    cukier waniliowy do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka Rogaliki

Rogaliki orzechowo-cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy, dzielimy na 2 kulki, wkładamy do torebek foliowych a następnie na 30 minut do zamrażarki.
    Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy nadzieniem, dzielimy na 16 trójkątów, zwijamy w rogaliki. Układamy na blasze, smarujemy żółtkiem, posypujemy cukrem waniliowym. Tak robimy z drugą częścią ciasta. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy na kratce.

    Nadzienie: Orzechy mieszamy z cukrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować