rogaliki orzechowe

4.5 (169 ocen)

Lubię wyręczać mamę w pieczeniu słodkości.

Składniki:

  • 28 dag mąki pszennej
    20 dag masła
    10 dag cukru pudru
    7 dag mielonych orzechów
    1 cukier wanilinowy
    2 - 3 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,masło,cukier,cukier wanilinowy,orzechy,proszek do pieczenia i żółtka wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować malutkie rogaliki,układać na blaszce wyłożonej papierem i piec ok. 20 min. w temp. 170 .Po upieczeniu rogaliki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować