Rogaliki maślano-serowe z jabłkami

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Kruche rogaliki ze smacznym nadzieniem.

  • 40 min

Składniki:

  • mąka pszenna 25 dag
    cukier waniliowy 1
    twaróg 25 dag
    masło 1 kostka
    jabłka 3
    sok z cytryny 2 łyżeczki
    cynamon 1/2 paczki
    miód płynny 3 łyżki
    cukier puder do posypania rogalików
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki maślano-serowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta na rogaliki. 1. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Margarynę posiekać razem z mąką, twarogiem i cukrem waniliowym. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
  • image-0hgc5di 2. W tym czasie jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać miód, cynamon i wymieszać.
  • image-1kab0os 3. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć nadzienie.
  • image-0sb05so 4. Zwinąć rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor ( około 25- 30 min). Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować