Rogaliki maślano-serowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Margarynę posiekać razem z mąką, twarogiem i cukrem waniliowym. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
2.W tym czasie jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać miód, cynamon i wymieszać.
3.Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć nadzienie.
4.Zwinąć rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor ( około 25- 30 min). Posypać cukrem pudrem.
Komentarze