ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z RÓŻĄ

4.5 (199 ocen)

Zapraszam na rogaliki, kruche, pachnące różą:)

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    20 dag masła
    5 dag drożdży
    2 żółtka
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    2 łyżki cukru kryształu

    konfitura różana
    twarda marmolada

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki krucho-drożdżowe z różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0r7sx1d 1. Drożdże wkruszyć do śmietany, dodac cukier i rozmieszać. Mąkę wysiekać razem z masłem i żółtkami, dodać śmietanę i zarobić ciasto. Wstawić do lodówki na 2 godziny.Partiami rozwałkowywać ciasto na okrąg podzielić na mniejsze części/ trójkąty. Jeśli konfitura z róży jest rzadka, można dodać odrobinę marmolady i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać łyżeczką konfiturę i zwijać w rogalik.
  • image-1exvka5 2. Rogaliki układać na foremce wyłożonej papierem, piec w temperaturze 170 stopni na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować