rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą z pigwowca

4.5 (158 ocen)

  • 50 min

pyszne puszyste rogaliki z marmoladą z pigwowca z domowego ogródka

  • 50 min

Składniki:

  • mąka krupczatka 2 szklanki
    drożdże 1/4 kostki
    margaryna 100 gram
    cukier 1/4 szklanki
    żółtka 2 szt
    marmolada domowa z pigwowca
    żółtko jaja do smarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą z pigwowca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę siekam z mąką .
    drożdże rozgniatam dodając łyżeczkę cukru,dodaję do mąki ,następnie żółtka.szybko zagniatam ciasto.
    odstawiam na pół godziny
    ciasto rozwałkować,od talerza wyciąć okrąg ,podzielić go na 6 trójkątów ,posmarować marmoladą ( ja użyłam z pigwowca z działki mojej mamy). zwijać dość ściśle.kłaść na blaszkę,posmarować żółtkiem i posypać cukrem .
    piec na złoty kolor w temp.190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować