Rogaliki kruche z dżemem truskawowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

słodkie i smaczne:)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    2 żółtka
    150 g zimnego masła
    szczypta soli
    50 g cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżka gęstej śmietany
    wieksza szczypta proszku do pieczenia
    Nadzienie:
    dżem truskawkowy
    oraz
    cukier puder (do oprószenia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogaliki kruche z dżemem truskawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki ze szczyptą proszku do pieczenia dodać zimne posiekane masło, żółtka, cukry i śmietanę. Zagnieść kruche ciasto , podzielić na 3 części. Każdą część zawinąć w folię spożywczą, uformować kulki i schłodzić w lodówce.(conajmniej 30 minut)
    Po tym czasie, rozwałkowywać porcje ciasta na okręgi i każdy z okręgów podzielić na 6 części. Na brzeg każdego trójkąta nałożyć po łyżeczce dżemu , zwinąć.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około -20 minut,.
    Wystudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować