Rogaliki frnacuskie ,,snickers,,

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszniutkie kruche rogaliki z ciasta francuskiego wypełnione po brzegi gotową masą E.Wedla karmelową i prawdziwą ciemną czekoladą z orzeszkami ziemnymi to gratka dla fanów słynnych batoników ,,snickers,, Idealnie sprawdzą się do małej czarnej w gronie najbliższych.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego XXL

    3 łyżki kremu E.Wedel czekoladowego
    3 łyżki kremu E.Wedel karmelowy
    1/2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych

    Polewa:
    tabliczka czekolady z orzeszkami
    orzeszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Ciastka Rogaliki

Rogaliki frnacuskie ,,snickers,, - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwijanie rogalików 1. Ciasto rozwinąć i pociąć nożykiem na trójkąty. Na każdym kłaść nadzienie i posypać posiekanymi drobno orzeszkami. Zwinąć rogaliki.
  • 2. Rogaliki przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15 minut.
  • rogaliki 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżką wody. Wymieszać, polać wystudzone rogaliki, posypać orzeszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada Orzeszki ziemne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować