Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem

4.51 (142 ocen)

  • 35 min

Szybkie i łatwe do przygotowania. Idealny deser do kawy lub herbaty.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 tabliczka białej czekolady
    3 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Dodajemy masło. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy. Masę zdejmujemy z kąpieli wodnej i odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
  • 2. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładamy porcję masy czekoladowej. Zwijamy rogaliki.
  • 3. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować