PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rogaliki drożdżowe z budyniemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/42/ef28f6835fe5fcd044f5de85e9b8d5e275d7b0a5.jpeg30724608http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rogaliki-drozdzowe-z-budyniem
1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem,
500ml mleka.
Sposób przygotowania przepisu:
Rogaliki drożdżowe z budyniem
1.
Przygotowanie :
Do kubka wlej 1/4 szklanki ciepłego mleka oraz wrzuć pokruszone drożdże. Dodaj 1 łyżkę mąki i 1 łyżeczkę cukru. Wymieszaj składniki i pozostaw aby powstał rozczyn. Do pozostałego mleka wsyp cukier i dodaj pokrojoną margarynę. Postaw na wolnym ogniu i delikatnie pogrzej tak aby masło i cukier się rozpuściły. Wbij jajka i wymieszaj całość. Na stolnicę wysyp mąkę. Zrób wgłębienie, wlej rozczyn i mleko z masłem i jajkiem. Dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscy przez 40-50 minut.
2.
Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź.
3.
Ciasto podziel na 3 części. Każdą cześć rozwałkuj na koło, podziel na 8 części.
4.
Na każdą szerszą cześć trójkąta połóż porcję budyniu. Zawiń tak aby powstał rogalik. Posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze