Rogaliki

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Proste, zawsze się udają, wszystkim smakują.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    2 jajka
    0,5 szklanki zimnego mleka
    50g drożdży
    cukier wanilinowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    marmolada
    cukier
    jajka do posmarowania

Rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w mleku i z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w ściereczkę i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, podzielić na trójkąty, nałożyć marmoladę i formować rogaliki. Rogaliki maczać w roztrzepanym jajku i cukrze. Układać na blaszce i upiec na złoty kolor. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy