Rogale z jajecznicą i szynką

5 (2 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rogale są świetne na rodzinną wycieczkę, drugie śniadanie czy też przekąskę do pracy.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. Ciasta francuskiego
    1 op. Szynki szwarcwaldzkiej
    6 jajek
    1 pęczek szczypiorku
    10 dag sera
    Sól
    Łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Rogale z jajecznicą i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni smażymy jajecznicę z 5 jajek i posiekanego szczypiorku.
    Ser ścieramy na tarce. Każdy plasterek szynki kroimy na pół wzdłuż.
    Z ciasta francuskie dzielimy na 9 trójkątów.
  • rogale 2. Na każdy trójkąt kładziemy na bokach po plasterku szynki.
  • rogaale 3. Posypujemy żółtym serem i kładziemy po 1 łyżce jajecznicy.
  • rogale 4. Trójkąt zawijamy tak, aby powstał rogal. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem i pieczemy ok 18 min w 2000C.
  • rogale 5. Smarujemy jajkiem i pieczemy ok 18 min w 2000C.

Porady

rogale można podawać też z różnego rodzaju sosami np. czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować