Rogal maślany ze słodkim twarożkiem i konfiturą truskawkową - śniadanie na słodko

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Rogale zazwyczaj jadamy z konfiturą, dżemem lub słodkim kremem. Moja ulubiona wersja to połączenie twarożku z konfiturą:).

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 maślany rogal
    200g twarogu półtłustego
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki cukru
    3 łyżki śmietany
    4 łyżki konfitury truskawkowej

Rogal maślany ze słodkim twarożkiem i konfiturą truskawkową - śniadanie na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną.
  • 2. Rogal przekrawamy na poł. Na każdej połówce układamy po połowie masy twarożkowej i po 2 łyżki konfitury.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy