Mus czekoladowy z ciasteczkową ziemią, z której wynurzają się kolorowe żelkowe robaki to moja propozycja deseru dla najmłodszych na amerykańskie święto związane z duchami, wampirami i zombie obchodzone ostatniego dnia października Halloween
Robaczywy mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolady połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem, a białka również ubić
na sztywno.
2.Do żółtek dodać rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać żeby
nie powstały grudki, dodać ubitą śmietanę i pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków (ścianki w środku pucharków posypać kakao). Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
3.Markizy wrzucić do malaksera i zmiksować do postaci piasku. Następnie przełożyć do pucharków na schłodzony mus.
Komentarze