Risotto ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szpinak jest bardzo zdrowy, dlatego póki jest świeży w moim ogródku staram się go wykorzystywać do różnych potraw.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 woreczek ryżu,
    - 2 laski suchej kiełbasy,
    - 2 cebule,
    - 2 papryki żółte,
    - 1 papryka czerwona,
    - 1 szklanka wywaru drobiowego,
    - 1 puszka pomidorów,
    - sól,
    - pieprz,
    - szczypta papryki ostrej,
    - 2 łyżki masła,
    - 30 listków szpinaku.

Risotto ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy ryż i chwilę przesmażamy, dolewamy wywar, solimy, dusimy 15 minut. Dodajemy posiekane papryki, pomidory, smażymy 15 minut, pieprzymy. Na osobnej patelni przesmażamy kiełbaskę z cebulką,szpinakiem, przekładamy wszystko do garnka, doprawiamy papryką ostrą, w razie potrzeby solimy. Dekorujemy świeżym posiekanym koprem.

Porady

kiełbasę możemy zastąpić piersią z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy