Risotto z żołądkami z indyka w curry

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Curry stosuje się w przyrządzaniu potraw w kuchni indyjskiej.
Smak zawdzięczamy odpowiedniemu doborowi kompozycji.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg żołądków z indyka
    • Sól
    • Curry
    • Cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 4 marchewki
    • 200 ml pasaty pomidorowej
    • 1 kostka rosołowa
    • Trochę chili.
    • 2 papryki – czerwona, żółta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Risotto z żołądkami z indyka w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. Żołądki czyścimy i kroimy na małe kawałki.
    Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy.
  • cebula 2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • przyprawy 4. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • marchew 5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do pieczarek.
  • papryka 6. Papryki kroimy kostkę również dodajemy do pieczarek.
  • kostka 7. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę i prużymy.
  • passata 8. Wlewamy passatę.
  • curry 9. Doprawiamy chili oraz curry.
  • 10. Łączmy warzywa z żołądkami, chwilę gotujemy.
  • danie 11. Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

Najlepiej smakuje z ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować