Risotto z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i proste w przygotowaniu risotto z zielonym mrożonym groszkiem. Pyszne i treściwe risotto (choć bez mięsa) jest świetną propozycją na szybki obiad lub kolację. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl ryżu do risotta
    1 cebula
    2 łyżki oleju/oliwy
    3 szkl bulionu
    250 g mrożonego zielonego groszku
    sól, pieprz
    tarty ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, siekamy drobno i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po chwili dodajemy suchy ryż i smażymy przez chwile, aż się zeszkli. Następnie dodajemy chochlę bulionu, mieszamy . Gdy bulion zostanie wchłonięty, dodajemy kolejną porcję. Robimy tak, aż do zużycia całego bulionu. Po 15 minutach gotowania, dodajemy groszek i gotujemy przez kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z odrobiną tartego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować