Risotto z zielonym groszkiem

  • wyświetlono: 98 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczne i proste w przygotowaniu risotto z zielonym mrożonym groszkiem. Pyszne i treściwe risotto (choć bez mięsa) jest świetną propozycją na szybki obiad lub kolację. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 szkl ryżu do risotta
1 cebula
2 łyżki oleju/oliwy
3 szkl bulionu
250 g mrożonego zielonego groszku
sól, pieprz
tarty ser

Sposób przygotowania przepisu:

Risotto z zielonym groszkiem

  • 1. Cebulę obieramy, siekamy drobno i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po chwili dodajemy suchy ryż i smażymy przez chwile, aż się zeszkli. Następnie dodajemy chochlę bulionu, mieszamy . Gdy bulion zostanie wchłonięty, dodajemy kolejną porcję. Robimy tak, aż do zużycia całego bulionu. Po 15 minutach gotowania, dodajemy groszek i gotujemy przez kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z odrobiną tartego sera.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżDanie obiadowew kilka chwiltania kuchniazielony groszekMój niedzielny obiadrisottodla zdrowia i urody

Komentarze

Podobne przepisy

image-18g6rn9

Dodane przez: Alex M

Risotto z groszkiem

Uwielbiam risotto za prostotę i...

Kotlety z ryżem i zielonym groszkiem

Dodane przez: Skotka

Kotlety z ryżem i zielonym groszkiem

Kotlet kojarzy się nam z mięsem,...

Omlet z zielonym groszkiem

Dodane przez: RedakcjaPP

Omlet z zielonym groszkiem

Tradycyjnie robię omlety każdej...

w przekroju

Dodane przez: Jolanta KG

Drobiowe koperty z mozzarellą i zielonym...

Soczysta, delikatna pierś z kurczaka...

Smażone kopytka z zielonym groszkiem

Dodane przez: AnetaJ

Smażone kopytka z zielonym groszkiem

Pyszne kopytka na zewnątrz chrupiące,...

Owoce morza z ryżem i zielonym groszkiem

Dodane przez: MonaLiza

Owoce morza z ryżem i zielonym groszkiem

Owoce morza z dodatkiem zielonego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE