RISOTTO Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników.. Obiad szybki dzięki czemu nie marnujemy letniej pogody na stanie w kuchni

  • 30 min

Składniki:

  • 6 pieczarek
    garść fasolki szparagowej
    1 czerwona mała cebula
    pół białej cebuli
    pół szklanki kukurydzy
    pól brokuła
    olej do przesmażenia
    1 szkl ryżu do risotto
    1 szkl bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    Wykonanie:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju szklimy posiekane cebule. Dokładamy pokrojone w plastry pieczarki.Przesmażamy oprószając solą i pieprzem. W osolonej wodzie obgotowujemy brokuła i fasolke szparagową ok 10 minut, po tym czasie studzimy, dzielimy brokuła na rózyczki,fasolke kroimy na mniejsze
    kawałki, dokładamy na patelnię, dorzucamy tez osączona kukurydzę. Dolewamy bulion, wsypujemy ryż, dusimy aż ryz pochłonie cały bulion, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować