Risotto z porem i dynią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Pyszne, dynia, jarzynka i ryż !A jak szybkie w przygotowaniu (podpatrzone u Michaela Morana).

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki :
    25 dag ryżu arborio
    2 małe pory ( białe części)
    50 dag miąższu dyni hokkaido
    1 ząbek czosnku
    5 szklanek bulionu mięsnego
    olej do smażenia ( 3-4 łyżki)
    sól, czarny pieprz
    parmezan w kawałku do tarcia na tarce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z porem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obierz i pokrój warzywa-m pory w talarki, dynię w kostkę, czosnek rozdrobnij w prasce
    2. Na patelni rozgrzej olej
    3. Wrzuć talarki pora i smaż na wolnym ogniu do zeszklenia
    4. Zmień ogień na gorący i wrzuć na patelnię ryż oraz dynię i czosnek – smaż stale mieszając do lekkiego zrumienienia ryżu
    5. Wlej na patelnię 1 szklankę bulionu i zaczekaj , aż wsiąknie w ryż
    6. Czynność powtarzaj wlewając teraz po 2/3 szklanki bulionu o wyczerpania płynu
    7. Dopraw potrawę solą i pieprzem, posyp odrobiną parmezanu - odstaw na kilka minut i gotowe- możesz podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować