PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Risotto z porem i dyniąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/90/fd8339cec5691a6ed6fdf0709a66ad8dcb02823c.jpeg32642444http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/risotto-z-porem-i-dynia-1
Składniki :
25 dag ryżu arborio
2 małe pory ( białe części)
50 dag miąższu dyni hokkaido
1 ząbek czosnku
5 szklanek bulionu mięsnego
olej do smażenia ( 3-4 łyżki)
sól, czarny pieprz
parmezan w kawałku do tarcia na tarce
Sposób przygotowania przepisu:
Risotto z porem i dynią
1.
1. Obierz i pokrój warzywa-m pory w talarki, dynię w kostkę, czosnek rozdrobnij w prasce
2. Na patelni rozgrzej olej
3. Wrzuć talarki pora i smaż na wolnym ogniu do zeszklenia
4. Zmień ogień na gorący i wrzuć na patelnię ryż oraz dynię i czosnek – smaż stale mieszając do lekkiego zrumienienia ryżu
5. Wlej na patelnię 1 szklankę bulionu i zaczekaj , aż wsiąknie w ryż
6. Czynność powtarzaj wlewając teraz po 2/3 szklanki bulionu o wyczerpania płynu
7. Dopraw potrawę solą i pieprzem, posyp odrobiną parmezanu - odstaw na kilka minut i gotowe- możesz podawać
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze