Risotto z pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Risotto z pesto było stworzone podczas pobytu nad Morzem Martwym, gdzie w kibucu leżeliśmy pod palmami i raczyliśmy się słońcem oraz pysznym, wymyślonym na poczekaniu daniem.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż arborio: 1 sztuka
    - bulion: 0.5 litra
    - pasta pesto: 1 sztuka
    - orzechy ziemne: 1 szczypta
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło (ilość dowolna) roztapiamy na dużej, głębokiej patelni. Kiedy już się roztopi dodajemy do niego ryż- mieszamy wszystko dokładnie. Następnie zalewamy ryż chochelką bulionu. Ciągle mieszając czekamy, aż ryż wchłonie płyn. Dolewamy kolejną chochelkę i ponownie czekamy, aż bulion zniknie. Czynność tę powtarzamy aż do wyczerpania się zapasu bulionu- wtedy ryż powinien być już miękki. Na koniec dodajemy pesto- w zależności od tego ile kto lubi i przyprawiamy wszystko solą.
    Na talerzu posypujemy danie orzeszkami ziemnymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować