Risotto z papryką, pomidorem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo proste, szybkie danie. Ryż i warzywa. Pycha. Nie tylko dla wegetarian.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża cebula
    2 łyżki oleju rzepakowego
    100 g ryżu jaśminowego
    2 czerwone papryki
    1/2 papryki żółtej
    krojone pomidory z puszki 400 g
    łyżeczka cukru
    szczypta chili
    łyżeczka majeranku
    pieprz młotkowany z kolendrą
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Risotto

Risotto z papryką, pomidorem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ryż i smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę i pozbawione gniazd nasiennych papryki. Smażyć, mieszać kilka minut. Dodać pomidory z puszki i ok. 500 ml wrzątku. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu do chwili aż ryż się ugotuje. Jeśli jest taka potrzeba, to odparować do uzyskania właściwej konsystencji. Dodać majeranek, chili, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować