Risotto z marchewką

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Samo zdrowie na talerzu! Marchew pietruszka i dużo witamin

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu (2x 100g)
    1 pierś z kurczaka
    ½ - 1 kg marchewki
    1 średnia cebula
    1 cebula czerwona
    1 papryka
    Pietruszka
    Przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy do miękkości, nie płukamy zimną wodą, powinien być lekko kleisty.
    Warzywa kroimy w paski, plastry – jednym słowem jak kto lubi, kurczaka natomiast po pokrojeniu w kostkę marynujemy w oleju z dodatkiem curry, przyprawach ziołowych i z pieprzem. Powinien poleżeć w marynacie około 10 min w lodówce, po tym czasie smażymy go w oleju z marynaty razem z warzywami. Doprawiamy całość potrawki a następnie wsypujemy ugotowany wcześniej ryż. Łączymy delikatnie i przesmażamy kilka minut. Obsypujemy obficie pokrojoną pietruszką i tadaam!! gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować