Risotto z łososiem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Niezwykle popularna potrawa, w moim wykonaniu z dzikim ryżem oraz niezwykle zdrowymi, bogatymi w witaminy i inne składniki dodatkami, takimi jak zielony groszek i łosoś. Bardzo fajny pomysł na szybki, sycący i energetyczny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 200g dzikiego ryżu
    200g mrożonego zielonego groszku
    350g fileta z łososia
    1 duży por
    2 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    oliwa
    pieprz
    sól
    1 cytryna
    1 łyżeczka tymianku
    1 pęczek natki z pietruszki
    1 litr bulionu drobiowego
    1 łyżeczka Vegety o smaku kurczaka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z łososiem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-139qkn8 1. Filet z łososia skropić z sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 25 minut. Po tym czasie pokroić na małe kawałki.
  • image-0hll57p 2. Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 4-5 minut.
  • image-0trpxqd 3. Por, cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tymianek. Smażyć całość około 5 minut. Po tym czasie dodać ryż, podlać bulionem wymieszanym z vegetą i całość gotować cały czas podlewając bulionem aż do momentu gdy ryż będzie gotowy.
  • image-29xt1rl 4. Łososia i groszek dodać do ryżu, skropić sokiem
    z cytryny, a następnie posypać drobno posiekaną natką z pietruszki.
    Całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować