Risotto z łososiem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niezwykle delikatne risotto

  • 40 min

Składniki:

  • 200 gram ryżu do risotto
    100 gram wędzonego łososia
    pęczek koperku
    litr bulionu cielęcego
    łyżka masła
    1 średnia cebula
    kapary - 10 sztuk
    pieprz

Risotto z łososiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy drobniutko pokrojoną cebulę. Na osobnej, małej patelni podsmażamy łososia (bez tłuszczu) tak, aby się mocno rozdrobnił. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy ryż i zalewamy bulionem tak, aby przykryć ryż płynem i gotujemy ok 25 minut dodając co jakiś czas bulionu i mieszając aż ryż zmięknie. Kiedy ryż już będzie miękki, zmniejszamy ogień i dodajemy łososia, koperek i kapary. Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy