Risotto z groszkiem

4.5 (146 ocen)

Danie wegetariańskie, bez dodatku mięsa tez jest pyszne i pożywne

Składniki:

  • 40 dag ryżu
    1 puszka groszku konserwowego
    1 mała cebula
    10 dag masła
    10 dag tartego żółtego sera
    3-4 szklanki rosołu ( może być z kostki)
    1 łyżeczka kurkumy
    koperek
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Na patelni roztapiam masło i podsmażam cebulę. Do cebuli wsypuję surowy, opłukany ryż i stopniowo podlewam rosołem, gotując, aż będzie miękki. Doprawiam solą i kurkumą Na końcu wsypuję odsączony z zalewy groszek i starty żółty ser. Wszystko podsmażam razem przez chwilę, cały czas mieszając by nie przypalić ryżu. Nakładam na talerze i posypuje posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować