Risotto z dynią piżmową

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne z dynią

  • 60 min

Składniki:

  • pół dyni piżmowej
    200 g kurczaka pieczonego
    garść żurawiny
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    zielone liście pora usiekane ok 4 łyżki
    oregano
    szczypta lubczyku
    chili w płatkach
    sól
    pieprz
    przyprawa Biryani masala Skworcu 1 łyżeczka
    2 łyżki oliwy
    1 szkl ryżu

Risotto z dynią piżmową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Dynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki.
    W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać mięso , dynię i resztę składników.
    Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze wody by risotto nie było suche.
    posypać natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy