Risotto z borowikami i selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad, pełen aromatycznych smaków.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g mrożonych browików
    75 g selera naciowego
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    60 g ryżu ( waga suchego ryżu)
    100 ml białego wina
    10 g oleju kokosowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z borowikami i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby rozmrozić. Następnie pokroić w małe kawałki.
    Cebulę i czosnek drobno posiekać. Przełożyć je na rozgrzany olej kokosowy. Lekko zeszklić. Dodać pokrojone grzyby oraz drobniutko pokrojonego selera. Smażyć całość,aż woda z grzybów odparuje.
  • 2. Gdy to nastąpi dodać ryż. Prażyć go około 2-3 minuty. Następnie wlać 50 ml wina. Dusić do odparowania płynu. gdy to nastąpi dodać resztę wina i znów dusić. Po kolejnym odparowanu płynu na patelnię dodać 50 ml wody i dokończyć duszenie risotto.
  • 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekana natką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Ryż Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować