Risotto warzywne

  • wyświetlono: 928 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Na blogu kulinarnym popularyzuję wegańskie potrawy.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Olga Tomczak, Gdańsk
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

5 dag czerwonego ryżu
pomidor
10 dag białego ryżu
1 kg cukinii
2 marchewki
20 dag selera naciowego
posiekana cebula
olej
sól
1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Risotto warzywne

  • 1. Marchewki i cukinie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Selera i natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w cząstki.
  • 2. Cebulę, marchewkę, cukinię i selera dusimy 10 minut na rozgrzanym oleju. Solimy. Wsypujemy opłukany ryż i wlewamy 2 szkl. wody. Dusimy,
    aż ryż będzie miękki. Dodajemy pomidora i mieszamy. Posypujemy natką.
PP_07-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuCukiniapomidorczerwony ryż

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Risotto

To pyszne i szybkie danie jednogarnkowe...

risotto

Dodane przez: Agusia2

Risotto

Dziś u nas w domu risotto. Bardzo...

Risotto

Dodane przez: RedakcjaPP

Risotto

Jestem mamą Szymonka, z którym...

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Pyszne, dietetyczne, wegetariańskie...

risotto verde

Dodane przez: PolskaGotuje

Risotto verde czyli zielone risotto

Włoskie danie, choć chyba trochę...

Kolorowe risotto

Dodane przez: Jaga85

Kolorowe risotto

Risotto w tym wydaniu smakuje całej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE