Risotto po mojemu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i proste

  • 60 min

Składniki:

  • 400 gr schabu
    1 torebka ryżu brązowego
    Puszka groszku
    Puszka kukurydzy
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Kostka rosołowa z kury
    Kostka rosołowa warzywna
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Pieprz, sól

Risotto po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na małe kawałki, solimy, pieprzymy. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienia.
  • 2. Następnie dodajemy do mięsa posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kostkę rosołową z kury rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Pół szklanki wywaru wlewamy do mięsa. Próżymy.
  • 3. W międzyczasie gotujemy ryż z kostką warzywną. Jak nasz schabik zmięknie wsypujemy odsączony groszek i kukurydzę. Wlewamy drugą połowę naszego wywaru oraz koncentrat pomidorowy . Mieszamy.
  • 4. Po 5 minutach dodajemy paprykę. Próżymy pilnując, aby nasze danie się nie przypaliło. Kiedy ryż będzie gotowy łączymy go z naszym risotto. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy