Risotto na szybko

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki obiad dla zabieganych

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożonka chińska 450g: 1 sztuka
    - ryż: 1 szklanka
    - curry: 1 łyżeczka
    - kostka rosołowa drobiowa: 1 sztuka
    - olej/oliwa: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Risotto na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor. Dodać warzywa, kostkę rosołową, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut. Podawać na ciepło. Można posypać zieleniną, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy