risotto inaczej czyli każde osobno :)

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Nie każdy lubi wymieszane.. więc podaję gorącą patelnię ryżu z pieczarkami i mięsem w postaci "każde osobno". Smakuje równie dobrze a nawet lepiej.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż biały: 1 szklanka
    - filet z indyka lub kurczaka: 1 sztuka
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - oliwa (do smażenia): 1 łyżka
    - marynata do mięs pikantna: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto inaczej czyli każde osobno :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka lub indyka pokroić na kawałki i zamarynować wg przepisu na opakowaniu i wstawić do lodówki na ok. 30 min.
  • 2. W tym czasie ugotować ryż na sypko w lekko osolonej wodzie.
    Pieczarki obrane posiekać lub pokroić w plasterki i dusić na małym ogniu z cebulką.
  • 3. Następnie filet z indyka wrzucić na gorący tłuszcz i opiec.
    Podawać na gorącej patelni ryż z pieczarkami w sosie własnym i kurczakiem (lub indykiem). Można wszystkie te składniki razem wymieszać lub podawać każde osobno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować