Risotto

  • wyświetlono: 604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Włochy ? Czemu nie :)

  • 40min

Składniki

Pojedyncza upieczona pierś z kurczaka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 6 dużych pieczarek, sól, pieprz, oregano, przyprawa uniwersalna, 4 duże pomidory, pół puszki kukurydzy, 150 g ugotowanego na pół twardo brązowego ryżu, szklanka bulionu, 2 pomidorki koktajlowe.

Sposób przygotowania przepisu:

Risotto

  • 1. Przesmażamy delikatnie na patelni czosnek (przeciśnięty przez praskę) z cebulą (drobno posiekana) i pieczarkami (pokrojonymi w plastry). Prószymy solą i pieprzem.

    Wrzucamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego dodajemy jeszcze pokrojoną w małe paseczki pierś z kurczaka, kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory i ryż. Zalewamy szklanką bulionu. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna. Z góry posypujemy oregano.
  • 3. Zapiekamy w piecu 15 minut w temp. 180 stopni.

    Ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

risotto i kurczak

Komentarze

Podobne przepisy

risotto z patelni

Dodane przez: aneczka791

kolorowe risotto

grzybowo-drobiowe risotto z kurczakiem...

Risotto

Dodane przez: RedakcjaPP

Risotto

Jestem mamą Szymonka, z którym...

risotto1

Dodane przez: paolineczka

Risotto warzywne

Pyszne warzywne risotto z dodatkiem...

SZPINAKOWE RISOTTO

Dodane przez: gotowanietoproste

SZPINAKOWE RISOTTO

Uwielbiam risotto, a z dodatkiem...

Fit risotto z kurczakiem i warzywami

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Fit risotto z kurczakiem

Pyszne fit risotto z kurczakiem,...

Jesienne risotto z dynią i kurkami

Dodane przez: Koper

Jesienne risotto

Chyba nie ma bardziej jesiennego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE