Risotto

  • wyświetlono: 914 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jest to odkurzony przepis ze starego zeszytu mojej mamy.

  • 45min

Składniki

1 szklanka ryżu, resztki mięsa ( gotowanego, pieczonego, duszonego - powinno go być czubata filizanka ) 2 szklanki rosołu ( z kostki), mała puszka zielonego groszku, 20 dag pieczarek, pół opakowania mrożonej mieszanki warzywnej, 2 łyżki oliwy, masło rośline do smażenia, sól, pieprz, 1 łyżka vegety i ewentualnie jakaś przyprawa ziołowa do smaku ( gałka muszkatołowa, tymianek)

Sposób przygotowania przepisu:

Risotto

  • 1. Mięso pokroić w drobne kawałki. Pieczarki umyć, poszatkować i obrumienić na tłuszczu ( masło roślinne). Mrożone jarzyny wrzucić na wrzątek i gotować ok. 25 minut ( aż będą miękkie). Na patelni rozgrzać oliwę ( olej) wsypać na to ryż i smarzyć aż nabierze złotawego koloru. Wymieszać ryż z mięsem, pieczarkami, jarzynami, dodać przyprawy i groszek zalać 2 szklankami rosołu, posypać po wierzchu startym żółtym serem i maleńkimi wiórkami masła. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać pół godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

risotto wiejskie

Dodane przez: majka190382

WIEJSKIE RISOTTO

Bardzo dobre risotto z kiełbasą...

Szybkie Risotto

Dodane przez: Marzjar

Szybkie Risotto

Idealne danie, jeśli potrzebujesz...

image-039n7tm

Dodane przez: paolineczka

Risotto malucha

Dieta dziecka powinna być zróżnicowana...

risotto verde

Dodane przez: PolskaGotuje

Risotto verde czyli zielone risotto

Włoskie danie, choć chyba trochę...

image-20o0eas

Dodane przez: kretka

Kolorowe risotto

Pomysł na lekkie, kolorowe risotto...

Risotto warzywne

Dodane przez: joanna30

Warzywne risotto

Pyszny i zdrowy obiad w kilka chwil....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE