rigatoni nadziewane mięsem mielonym

4.48 (144 ocen)

  • 30 min

własna inwencja twórcza

  • 30 min

Składniki:

  • mieso mielo ne wieprzowe 500g
    pomidory średniej wielkośći 5szt
    makaron typu rigatoni około 250g
    pomidory suszone w oleju 150g
    sol, pieprz, czosnek( ok 4-5ząbków) , ziola prowansalskie, tłuszcz do smazenia
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rigatoni nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mieso mielone doprawic sola pieprzem i ziołami przesmazyc na oleju
  • 2. suszone pomidory pokroic w kosteczke, dodac do miesa mielonego i ponownie podsmazyc
  • 3. w osolonej wodzie ugotować makaron al dente i wypłukać w zimnej wodzie
  • 4. makaron napełnic przygotowanym farszem i układać w garku pionowo
  • 5. czosnek obrac i posiekac, przesmazyc na oleju, dodać pokrojone w kostke pomidory. Wszystko smazyc do momentu rozgotowania pomidorów. Można dolac troche wody
  • 6. przygotowanym sosem pomidorowym zalac makaron, ewentualnie lekko podlać wodą i gotować pod przykryciem około 30minut.

Porady

danie mozna równiez zapiec w piekarniku z dodatkiem np sera zółtego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować