REWOLUCYJNE CIASTO NA PIEROGI

  • wyświetlono: 5699 |
  • dodany do książki kucharskiej: 38 |
  • polecenia: 0

Przepis ten pochodzi z programu "Kuchenne rewolucje". Jest rewelacyjny! Ciasto mięciutkie i elastyczne.

EWULKAQ
  • 15min

Składniki

- 0,5 kg mąki pszennej
- 1 jajko
- łyżeczka soli
- 1/4 szkla oleju
- gorąca woda (ok1,5 szkl)

Sposób przygotowania przepisu:

REWOLUCYJNE CIASTO NA PIEROGI

  • 1. Mąkę wysypujemy na stolnicy, robimy wgłębienie, wbijamy jajko, dodajemy sól, olej, wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto, wody dodajemy ile zabierze.
  • 2. Wstawiamy wodę do gotowania pierogów, przykrywamy garnek głebokim talerzem obiadowym.
  • image-1i0cxx23. Ciasto nakrywamy gorącym talerzem, przykrywamy ściereczką kuchenną, zostawaimy aż talerz wyziębnie.
  • 4. Ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką koła, dajemy farsz, lepimy pierogi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpierogiciasto na pierogiszybki_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Aksamitne ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Aksamitne ciasto na pierogi

Bardzo plastyczne, smaczne ciasto...

ciasto na pierogi

Dodane przez: AnnaKoziel

Ciasto na pierogi i uszka

Miękkie i elastyczne ciasto na...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto na pierogi

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

Dodane przez: karolinajedynak24

MIĘCIUTKIE CIASTO NA PIEROGI

Ciasto robiła moja babcia mama...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: _rybka20_

Ciasto na pierogi

Zawsze gdy robię pierogi korzystam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE