REWOLUCYJNE CIASTO NA PIEROGI

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Przepis ten pochodzi z programu "Kuchenne rewolucje". Jest rewelacyjny! Ciasto mięciutkie i elastyczne.

  • 15 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mąki pszennej
    - 1 jajko
    - łyżeczka soli
    - 1/4 szkla oleju
    - gorąca woda (ok1,5 szkl)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Rewolucyjne ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypujemy na stolnicy, robimy wgłębienie, wbijamy jajko, dodajemy sól, olej, wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto, wody dodajemy ile zabierze.
  • 2. Wstawiamy wodę do gotowania pierogów, przykrywamy garnek głebokim talerzem obiadowym.
  • image-1i0cxx2 3. Ciasto nakrywamy gorącym talerzem, przykrywamy ściereczką kuchenną, zostawaimy aż talerz wyziębnie.
  • 4. Ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką koła, dajemy farsz, lepimy pierogi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować