1.Ciasto czekoladowe: Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto przelewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( ja piekłam na blaszce z piekarnika) ok.25-30 min.
Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż, i wycinamy kółka (wycinałam małą szklaneczką, wyszło mi 40 szt).
2.Składniki na kruche ciasto zagniatamy na gładkie ciasto. Wałkujemy i wycinamy malutkie kółeczka na buźki , i wycinamy rogi, ja wycinałam nożykiem literki V.
3.Masa budyniowa: Szklanke mleka zagotować z cukrem, w pozostałym rozrobić budyń, ugotować budyń, odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu. Wymiksować.
4.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Białą podzielić na dwie części do jednej dodać odrobinę czerwonego barwnika.
5.Wycięte kółeczka przekładamy masą, składamy. Na górę kółeczka przyklejamy buźkę na masie budyniowej. Dekorujemy.
Komentarze