Red Velvet Cupcake

0 (0 ocen)

  • 60 min

Te czerwone babeczki, bo nie dość że wyglądają świetnie to w smaku są idealne.

  • 60 min

Składniki:

  • * 180 g Kasi
    * 2,5 szklanki mąki pszennej
    * 2 jajka
    * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    * szczypta soli
    * pół szklanki cukru pudru
    * pół szklanki jogurtu naturalnego
    * pół szklanki mleka
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * łyżeczka kakao
    * barwnik spożywczy czerwony


    Polewa czekoladowa :
    * 100 ml śmietanki kremówki
    * tabliczka mlecznej czekolady
    * winogrona do ozdoby

Red velvet cupcake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jajka. Wymieszać na zmianę z mąką połączoną z solą, proszkiem do pieczenia i kakao oraz jogurtem i mlekiem. Połączyć z odrobiną czerwonego barwnika. Piec 20 minut w 180 stopniach.

    Czekoladę drobno posiekać, śmietankę zagotować. Dobrze wymieszać z czekoladą, przestudzić i lekko ubić. Wylać na przestudzone babeczki. Odłożyć na kratkę do pieczenia. Ozdobić połówkami czerwonego winogrona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy