Razowy makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowo i smacznie.

  • 60 min

Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku
    150 g Serka mascarpone
    3 łyżki śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    duża łyżka masła
    sól, pieprz
    makaron razowy świderki
    pojedyncza pierś kurczaka
    przyprawa do kurczaka po staropolsku
    koperek suszony
    olej do smażenia

Razowy makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju przyprawiając przyprawą do kurczaka koperkiem solą i pieprzem.
  • 2. Szpinak smażymy na maśle, gdy straci na objętości dodajemy czosnek, chwile smażymy. Następnie dodajemy serek mascarpone i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Makaron gotujemy wg przepisu (ja użyłam ilości na 2 osoby, nie wiem ile dokładnie). Po ugotowaniu mieszamy z sosem.
  • 4. Makaron wykładamy na talerz i dodajemy kurczaka.

Porady

Można posypać startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy