Razowy makaron z bakłażanem

0 (0 ocen)

Danie dużo zdrowsze, dzięki zastąpieniu zwykłego makaronu na razowy. Z dodatkiem warzyw i tuńczyka smakuje idealnie.

Składniki:

  • 250g makaronu świderki razowy
    1 bakłażan
    2 pomidory
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 małej puszki tuńczyka
    100g oliwek czarnych
    bazylia
    sól
    pieprz czarny

Razowy makaron z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Cebulę pokroić na drobną kostkę i zeszklić na patelni. Dodać obranego i rozdrobnionego bakłażana. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do bakłażana. Dusić, aż pomidory się rozpadną. Dodać tuńczyka i wymieszać. Przyprawić. Na końcu wmieszać oliwki i posiekaną świeżą bazylię. Włożyć makaron i wszystko wymieszać. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy