RAZOWY MAKARON W POMIDORACH

0 (0 ocen)

  • 15 min

danie wymyślone na poczekaniu z tego co było pod ręką

  • 15 min

Składniki:

  • Pomidory krojone firmy PODRAVKA ( bez konserwantów ) – 1 opakowanie ( lub ½ kg pomidorów bez skórki )
    Koncentrat pomidorowy – 2 łyżki
    Razowy makaron ( świderki firmy Lubella ) - 200 gram
    Łyżka oliwy z oliwek
    Przyprawy: kurkuma, oregano lub bazylia ( co kto woli ), papryczka chilli, kolorowy pieprz – do smaku jak kto lubi
    Zielona pietruszka do posypania

Razowy makaron w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe danie 1. Na gorącą oliwę wylewamy pomidory w zalewie ( lub pokrojone świeże ) dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy, podsmażamy aż zrobi się gęsty sos.
    Makaron gotujemy 7 minut we wrzącej wodzie, odcedzamy na sitku i dodajemy do sosu, chwile razem dusimy. Gotowe danie posypujemy zielona pietruszką.

Porady

W wersji bardziej kalorycznej można potrawę posypać startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy