Razowy kuskus z warzywami

0 (0 ocen)

  • 8 min
  • Dla 4 osób

Błyskawiczna propozycja samodzielnego dania lub dodatku do mięsa.

  • 8 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 opakowanie ( 350 g) mrożonki warzyw wiosennych
    1 torebka razowej kaszki kuskus
    1 szklanka wody
    suszony tymianek, sól, pieprz

Razowy kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożonkę dusimy na maśle, po około 5 minutach dosypujemy kuksus, mieszamy. Całość zalewamy wodą i gotujemy 3 minuty- kukus pęcznieje i "wypija" cały płyn. doprawiamy do smaku :)

Porady

ja użyłam mrożonki, ale w sezonie warto dodać świeżych warzyw prosto z ogródka :)

Komentarze

Podobne przepisy